Andrius Gudelis ir Egidijus Rančys, 2023-ųjų Metų inžinieriaus apdovanojimų gavėjai
Andrius Gudelis, Metų projektuotojas 2023, ir Egidius Rančys, Metų statybos vadovas 2023

Paskelbus paraiškų teikimą Metų statybos inžinieriaus (ar inžinierės) nominacijai, Lietuvos statybos inžinierių sąjunga jau sulaukė pirmųjų rekomendacijų galimiems kandidatams.

2024-ųjų apdovanojimuose – trys tradicinės nominacijos:

  • Metų statybos inžinierius – projektuotojas – į apdovanojimą gali pretenduoti statinio projekto vadovai, statinio projekto dalių vadovai, kiti tiesiogiai statinių projektavimo procese dalyvaujantys inžinieriai;
  • Metų statybos inžinierius – statybos vadovas – gali pretenduoti statinio statybos vadovai,  statinio specialiųjų statybos darbų vadovai, kiti tiesiogiai statinių ar statinių dalių statybos procese dalyvaujantys inžinieriai;
  • Metų statybos inžinierius – statybos techninis prižiūrėtojas – gali pretenduoti statinio statybos techninės priežiūros vadovai, statinio specialiųjų statybos darbų techninės priežiūros vadovo, kiti tiesiogiai statinių ar statinių dalių statybos priežiūros procese dalyvaujantys inžinieriai.
Metų inžinieriaus apdovanojimai gali pasigirti ilga istorija: šis apdovanojimas teikiamas nuo 2016-ųjų. Tiesa, šiemet konkurso dalyviai ir jo stebėtojai sulauks šiokių tokių permainų: bus paskelbti ne tik geriausieji iš geriausiųjų, t.y., visų trijų sričių laureatai, bet ir nominantai. „Talentingų inžinierių, nusipelniusių viešo pagyrimo žodžio ir pripažinimo tarp kolegų, yra tikrai daug, nors Metų inžinieriaus apdovanojimą gauna tik geriausi iš geriausiųjų. Todėl norime šiemet paminėti, pristatyti ir tuos kandidatus, kurie pasirodė puikiai, nors apdovanojimo negavo“, – komentuoja LSIS direktorius Robertas Encius. Apdovanojimo negavusiems, bet į trumpąjį sąrašą pakliuvusiems nominantams bus įteiktos atminimo dovanėlės.
 

Kita permaina susijusi su paraiškų teikimo procesu ir reikalingais dokumentais: šiemet inžinierius vertinanti komisija iš konkurso dalyvių lauks daugiau vaizdinės medžiagos nei įprastai – tikimasi, kad tai padės geriau atskleisti įdomiausius, inovatyviausius inžinierių veiklos aspektus ir padės komisijos nariams apsispręsti. Paraiškas galima teikti iki rugpjūčio 25 d. imtinai.

Siūlymus apdovanojimui „Metų statybos inžinierius 2024“ gali teikti projektavimo, statybos, statybos valdymo ir priežiūros veiklą vykdančios įmonės, statytojai (užsakovai), visuomeninės organizacijos (sąjungos,  asociacijos ir kt.) patys kandidatai asmeniškai, o taip pat jų kolegos ir bendradarbiai. Konkurso nuostatus bei paraiškos formą kviečiame peržiūrėti LSIS puslapyje.

Apdovanojimai bus teikiami rugsėjo 6 d. Statybininkų šventės, kuri šiemet vyks Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje, metu. 

Profesinę statybininkų ir statybos inžinierių šventę šiemet jau 25-ąjį kartą organizuoja Lietuvos statybininkų asociacija, drauge su Lietuvos statybos inžinierių sąjunga.

Pernai Metų statybos vadovo nominacija buvo apdovanotas inžinierius Egidijus Rančys (UAB „Tilsta”), o Andrius Gudelis (MB „Inovatyvios konstrukcijos”, dar žinoma kaip INOKON) džiaugėsi Metų projektuotojo apdovanojimu. 

„Tegul darbai ne tik sprendžia dabarties iššūkius, bet ir formuoja ateitį. Būkite inovatyvūs, drąsūs ir visada siekite aukščiausių tikslų“, – palinkėjo šių metų konkursantams Egidijus, kuris šiuo metu triūsia prie išties įspūdingo objekto: vieno iš didžiausių Rail Baltica viadukų.